last-minutes

Last-minute en extra voordelig de vrijheid opzoeken? Bekijk hier onze scherpe last minute aanbiedingen. Zo kunt u extra voordelig genieten van een heerlijke campervakantie.

Veelgestelde vragen

Zijn er nog onduidelijkheden over het huren van een camper? We hebben de meest gestelde vragen voor u verzameld. Natuurlijk kunt u gerust contact met ons opnemen als uw vraag er niet bij staat.

Waarom bij ons huren?

Wij zijn een camperverhuurder met maar liefs 15 jaar ervaring waar kwaliteit, service en veiligheid hoog in het vaandel staan. Voordat Wijnen Camperverhuur is opgericht heeft eigenaar Geert 15 jaar lang bij een grote verhuurder gewerkt als onderhoudsmonteur. Vanaf 2017 is hij, naast Wijnen Camperverhuur, mede-eigenaar van Ewalds&Wijnen autoservice in Maasbree, gespecialiseerd in auto’s, bedrijfswagens en campers. Zo kunnen wij er zelf voor zorgen dat alle campers in uitstekende conditie meegaan en worden ze bij iedere terugkomst technisch op veel belangrijke punten gecontroleerd. Mede-eigenaar Carry staat klaar voor uw vragen en reserveringen. Samen met ons team vormen wij een sterk bedrijf en kunnen we kwaliteit garanderen.

Wanneer is een boeking definitief?

Als er een boekingsaanvraag is gedaan op onze website nemen we altijd eerst contact met u op. Wij vragen vervolgens extra informatie omrent kampeerervaring en ervaring in het rijden van soortgelijke voertuigen. Ook verrifieren wij persoonsgegevens. Alles alles akkoord is volgt de reserveringsbevestiging met uitgebreide informatie en de factuur. Pas nadat de aanbetaling is overgemaakt is de boeking definitief.

Wanneer en hoe moet ik betalen?

Wij vragen een aanbetaling van 25%. Deze aanbetaling wordt direct bij de reservering in rekening gebracht.
De overige 75% ontvangen we 4 weken voor vertrek. Voor de borgsom wordt 1 week voor aanvang een mail met betaallink verstuurd.

Wij vragen alle betalingen per bankoverschrijving te voldoen. Ook de borsom, deze kan niet per creditcard betaald worden.

 

Kan ik de camper zien voordat ik hem huur?

Zeker! U kunt de gewenste camper komen bekijken bij onze verhuurlocatie in Panningen. Neem van te voren wel eerst even contact met ons op voor een afspraak als de camper op locatie is, dan zorgen wij voor een kopje koffie en kunnen we de camper gaan bekijken.

Hoeveel vrije kilometers heb ik tijdens mijn huurperiode?

Tijdens de huurperiode zijn er 2000 vrije kilometers per week inbegrepen. Hierboven betaalt u € 0,25 cent per kilometer.

 

Wat doe ik bij schade of pech onderweg?

In het geval van schade of pech onderweg vind u instructies in de handleiding. Wij vragen schades direct te melden. Het kan zijn dat het noodnummer van de verzekering gebeld dient te worden, bij een mechanisch mankement belt u 24/7 met de  pechhulpdienst.

Zijn huisdieren toegestaan?

Wij hebben één camper beschikbaar zijn waarbij het meenemen van max. 1 huisdier is toegestaan. Wij rekenen hierin €125,- extra kosten per huurperiode. We willen dat onze huurders genieten van een schone kampeerwagen en hechten veel waarde aan hygiëne. De camper moet volledig schoon en haar-vrij ingeleverd worden. De hond mag niet op de banken, kussens, voorstoelen en/of bed, hiervoor dient een mandje of deken meegenomen te worden Zie de camper.

Bij de overige campers zijn huisdieren niet toegestaan.

Op welk tijdstip kan ik mijn camper ophalen en terugbrengen?

Vrijdag
Ophalen: in de middag tussen 14.00-16.00 (Aan het einde van de ochtend nemen we contact op en om de exacte ophaaltijd door te geven).
Inleveren: tussen 09.00-10.00 (exacte tijd wordt afgesproken). De avond ervoor is ook vrijwel altijd mogelijk; na telefonisch overleg. 

Zaterdag
Ophalen: in de middag tussen 14.00-16.00 (In de ochtend nemen we contact op en om de exacte ophaaltijd door te geven).
Inleveren: tussen 09.00-10.00 (exacte tijd wordt afgesproken). De dag of avond ervoor is ook vrijwel altijd mogelijk; na telefonisch overleg.

Bovenstaande tijden zorgen er voor dat we de campers op tijd schoon kunnen maken en eventuele schades kunnen repareren voordat de volgende huurder hem weer op komt halen. Bent u te laat met inleveren dan zijn we genoodzaakt € 50,- per uur in rekening te brengen. 

In het laag- en middenseizoen kan er in overleg worden afgeweken van de standaardtijden en- dagen. Bel of mail gerust om dit te bespreken.

Kan ik de camper één dag / een aantal dagen eerder ophalen dan mijn huurperiode start?

In overleg is het mogelijk de camper eerder op te halen dan de afgesproken huurdag, mist de huurperiode vooraf vrij is. Wij vragen per dag eerder ophalen € 125 in hoogseizoen € 85 euro in middenseizoen en € 65 euro in laagseizoen. Informeer gerust.

Hoe moet de camper weer ingeleverd worden?

De binnenzijde moet geheel schoon teruggebracht worden, de buitenkant wordt door ons verzorgt. Verder vragen we de vuilwatertank en het chemisch toilet te ledigen. Houdt er rekening mee dat het schoonmaken van de binnenkant 2 á 3 uurtjes in beslag neemt.

Wilt u de binnenkant door ons laten schoonmaken? Dit kan aangeven worden bij boeking. Kosten hiervoor bedragen eenmalig € 65,- 

Kan ik mijn auto achterlaten op het terrein van Wijnen Camperverhuur?

U kunt de auto gratis parkeren op het eigen terrein van Wijnen Camperverhuur. Dit is een afgesloten terrein. Het achterlaten van de auto tijdens de huurperiode is voor eigen risico. 

Hebben jullie ook een haal- en brengservice?

Nee! Wij willen al onze service op locatie bieden en hebben daarom geen haal- en brengservice. U kunt uw auto parkeren op ons afgesloten terrein tijdens de huurperiode.

Door wie worden de brandstofkosten betaald?

Verbruik van brandstof (diesel en adblue) is voor eigen rekening. Huurders krijgen de camper met een volle brandstoftank en adblue tank mee en dienen deze volgetankt te retourneren.

Worden de verbruikskosten in rekening gebracht?

Aan vloeistofverbruik voor het chemisch toilet en eventuele motorolieverbruik zijn geen kosten verbonden. Gebruik van één gasfles á 11 kg is inbegrepen. Een extra gasfles á 11 kg is optioneel erbij de huren.

Waar moet de bestuurder van een camper aan voldoen?

Voor het besturen van de camper is rijbewijs B voldoende. De bestuurder dient ten minste 30 jaar te zijn en 5 jaar in het bezit te zijn van een geldig Nederlands rijbewijs B. Niet Nederlandse inzittende dienen in het bezit te zijn van een geldig internationaal rijbewijs, dat in het land van herkomst kan worden aangevraagd. De camper mag alleen bestuurd worden door de vooraf opgegeven bestuurders. 

Is het mogelijk het eigen risico bedrag te verzekeren?

Ja dit raden we ook ten zeerste aan. Voor een paar euro per dag kan dit bij onder andere Allianz.
Denk ook aan een reis- en annuleringsverzekering, af te sluiten bij uw eigen tussenpersoon. 

Kan er een kinderzitje in de campers worden geplaatst?

In alle type campers passen maximaal 2 kinderzitjes (deze zelf mee te nemen).

Hoe zit het met de sleuteloverdracht en huurovereenkomst?

Op het moment van ophalen wordt de huurovereenkomst samen ingevuld. Hierop staan alle gegevens en kunnen er samen aantekeningen gemaakt worden. Vervolgens kunnen er vragen gesteld worden. Als alles duidelijk is zal de sleuteloverdracht plaatsvinden. Uitleg duurt +/- 45 minuten.

Moet ik zelf beddengoed meenemen?

Ja, beddengoed graag zelf meenemen incl. hoeslakens. Matrasbeschermers zijn aanwezig en worden na iedere huurperiode vervangen.

Hoe hard rijdt de camper?

Adviessnelheid: 100-110 km p.u.

De adviessnelheid dient u als kruissnelheid te rijden, zodat de camper niet urenlang volledig belast wordt. Dit zorgt voor een langere levensduur van de camper en dat is één van de redenen dat wij de prijzen scherp kunnen houden. Bovendien rijdt u dan het meest zuinig.

Kan ik muziek via mijn eigen tablet/telefoon in de camper afspelen?

Ja dat kan! Alle campers zijn voorzien van een radio met cd-speler en een aux plug-in. Sommige campers hebben een multimedia systeem. Informeer gerust.

Hoe hoog zijn de campers?

Diverse hoogtes, deze zijn aangegeven in de specificaties per camper.

Mag ik met de camper naar een wintersport bestemming?

Met onze campers is het niet toegestaan wintersport bestemmingen te bezoeken. Het is wel toegestaan voor een langere periode een overwinterbestemming op te zoeken (bijv, spanje, portugal, italië).

Wat moet ik meenemen als ik de camper komen ophalen?

Geldig rijbewijs én indentiteitsbewijs. Graag ontvangen wij het rijbewijs van alle bestuurders en identiteitsbewijs van alle inzittende. Wij maken hiervan een kopie en vullen dit in op het contract.

Bestuurders dienen ouder te zijn dan 30 jaar.

Is er een koffieapparaat aanwezig?

Er is een Nespresso aanwezig en waterkoker aanwezig. Koffiecups dient u zelf te verzorgen.

Is er een grondzeil aanwezig?

Vanwege hygiene hebben we geen grondzeil meer standaard bij het inventaris zitten. Indien u er zelf een wilt aanschaffen adviseren we minimaal 4.00 x 2.50 m waterdoorlatend te nemen. We zijn ermee bezig om wegwerp exemplaren te verkopen op onze locatie.

Hoe lang gaat een gasfles mee?

In de zomer gaat een grote gasfles 3 tot 4 weken mee. In de winter zal dit ongeveer 1-2 weken zijn bij normaal gebruik.

Zitten er winterbanden op de campers?

In overleg worden onze campers in de wintermaanden voorzien van all-season banden.

Kan er geannuleerd worden?

Wanneer er een definitieve boeking geannuleerd wordt zitten hier annuleringsvoorwaarden aan vast. 

Bij annulering;
- 8 weken voor aanvang van de huurperiode is de huurder 100% van de huursom verschuldigd
- 15 tot 8 weken voor aanvang van de huurperiode is dit 75% van de huursom verschuldigd
- 20 tot 15 weken voor aanvang blijft de huurder 50% van de totale huursom verschuldigd
- 20 weken voor aanvang van de huurperiode is de huurder 25% van de totale huursom verschuldigd (= gelijk aan aanbetaling) 

Mocht u door onvoorziene omstandigheden moeten annuleren en derhalve de huurovereenkomst moeten ontbinden, dan dient dit schriftelijk of per email te gebeuren. Wij adviseren altijd een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Note: bij een wijziging in u reisplan, om welke reden dan ook, gelden bovenstaande annuleringsvoorwaarden. Dit omdat de camper een vervoermiddel is en dus niet gekoppeld aan een reisbestemming.