last-minutes

Last-minute en extra voordelig de vrijheid opzoeken? Bekijk hier onze scherpe last minute aanbiedingen. Zo kunt u extra voordelig genieten van een heerlijke campervakantie.

Inhoud
  Geplaatst: 28 september 2023

  Overwinteren met de camper

  In aanloop naar de winter worden in Nederland de dagen korter en beginnen de temperaturen te dalen. Het buitenleven verplaatst zich naar binnen en de winterjas moet weer tevoorschijn worden gehaald. Kijkt u hier ook altijd zo tegenop? Dan is er geen beter moment om er tijdens de winter lekker met de camper op uit te gaan. Binnen een halve dag rijdt u namelijk naar de aangename zon in bijvoorbeeld Spanje, Portugal, Italië of Griekenland. Naast de heerlijke temperaturen is het op toeristische plekken aanzienlijk rustiger en goedkoper tijdens de wintermaanden.

  Wat houdt u nog tegen? Steeds vaker kiezen mensen ervoor om te overwinteren met een camper in een warm land in Europa. In deze blogpost delen we waarom overwinteren met de camper zo geweldig is, en we geven u enkele populaire bestemmingen, praktische tips en inzicht in de kosten.

  Overwinteren-met-een-camper-2.webp

  Waarom overwinteren met de camper?

  Het is niet voor niets dat mensen er steeds vaker voor kiezen om te overwinteren met een camper. Het biedt naast het klimaat ook nog andere voordelen. Een winterverblijf in de zon heeft veel voordelen en is ook voor u mogelijk:

  • Klimaat: Er is in de winter een groot verschil in temperaturen wanneer u Nederland vergelijkt met bijvoorbeeld Spanje of Italië. Waar we in Nederland gemiddelde 4 graden hebben in de winter, ligt dit in andere landen al gauw 10-15 graden hoger.
  • Minder toerisme: De zomer is bij uitstek het moment waarop de meeste mensen op vakantie gaan. Daarom is het in de winter vele malen rustiger op normaal drukbezochte steden, stranden en historische plekken.
  • Goedkoper: Tijdens het laagseizoen in de winter zijn campings en toeristische trekpleisters goedkoper.
  • Comfort van thuis: Moderne campers zijn uitgerust met alle voorzieningen die u nodig heeft, van keukens en badkamers tot comfortabele bedden. Het is als een stukje thuis op wielen.
  • Natuur en avontuur: U kunt genieten van de prachtige natuur en avontuurlijke activiteiten, zoals wandelen, fietsen en kamperen in de natuur.

  Overwinteren-met-een-camper-1.webp

  Populaire bestemmingen om te overwinteren met een camper

  Overwinteren met een camper is het meest populair in het zuiden van Europa. Dit zijn over het algemeen veilige landen met mildere en warmere winters. Afhankelijk van uw reiswensen en -periode raden we onderstaande bestemmingen aan:
   

  Overwinteren met de camper in Spanje

  Spanje is een topbestemming voor om te overwinteren vanwege het milde klimaat, de prachtige stranden en levendige cultuur. Verken de Costa Brava en Costa del Sol, bezoek historische steden zoals Sevilla en Granada, en geniet van de heerlijke Spaanse keuken. Populaire gebieden in Spanje zijn Valencia, Andalusië en Catalonië.Overwinterklimaat Spanje.webp

  Overwinteren met de camper in Portugal

  Portugal staat bekend om zijn gastvrijheid en spectaculaire kustlijn. Overwinteren in de Algarve biedt u de kans om te genieten van zonnige dagen. Ook verkent u er prachtige kliffen en baaien. Naast de Algarve zijn ook Nazaré en Cascais populaire gebieden om te overwinteren.​​​​​​​Overwinterklimaat Portugal.webp

  Overwinteren met de camper in Italië

  Italië is rijk aan geschiedenis en cultuur. Dat is ook te zien, voelen en te proeven in Sicilië & Calabrië. Dit zijn tijdens wintermaanden de populairste en meest geschikte gebieden om te overwinteren. De temperaturen zijn er erg aangenaam, campings zijn vaak het hele jaar open en u heeft er prachtig berggebied. Calabrië ligt in het zuiden van Italië, waar vanuit u met de veerdienst binnen slechts 35 minuten de overtocht naar het eiland Sicilië maakt.​​​​​​​Overwinterklimaat Italië.webp

  Overwinteren met de camper in Griekenland

  Griekenland biedt een combinatie van oude geschiedenis en betoverende eilanden. Overwinteren in de Peloponnesos biedt u de kans om het oude Olympia te bezoeken en te ontspannen op afgelegen stranden. Daarnaast zijn Kreta, Corfu en Kefalonia populaire om te overwinteren met een camper. De eilanden zijn echte trekpleister voor toeristen in de zomer. En precies om die reden is het zo leuk om het eiland te bezoeken tijdens de wintermaanden, het is er een stuk rustiger.​​​​​​​Overwinterklimaat Griekenland.webp

  Praktische tips voor overwinteren met een camper

  Reizen tijdens de winter is anders dan in de zomer. Om uw overwinteravontuur soepel te laten verlopen, hebben we een aantal praktische tips:

  • Check beschikbaarheid wintercamping: Niet alle campings zijn tijdens de winter geopend. Het is belangrijk om vooraf te checken waar u terecht kunt met de camper.  
  • Onderhoud: Zorg ervoor dat uw camper in topconditie blijft tijdens uw overwinteravontuur. Controleer regelmatig de vloeistoffen het oliepeil om problemen onderweg te voorkomen.
  • Pak licht: Overwinteren met de camper betekent beperkte opslagruimte. Neem alleen de essentiële items mee en houd rekening met het gewicht van uw bagage.
  • Weerbericht: Controleer het weerbericht en pas uw reisroute aan op basis van de weersomstandigheden.

  Kosten overwinteren met een camper

  De kosten van overwinteren met een camper variëren sterk, afhankelijk van uw bestemming en levensstijl. Ook zit er verschil in kosten wanneer u met een eigen camper of huurcamper reist. Hier zijn enkele kostenposten om te overwegen:

  • Brandstof: Dit is een van de grootste kostenposten. Zorg voor een efficiënt brandstofverbruik door rustig te rijden en kortere afstanden af te leggen.
  • Campingkosten: Kampeerplaatsen variëren in prijs. U kunt kiezen voor goedkopere wildkampeerplekken of luxe campings met voorzieningen.
  • Voedsel: Koken in uw camper kan kosten besparen, maar vergeet niet af en toe van lokale gerechten te genieten.
  • Onderhoud en verzekering: Houd rekening met de kosten van camperonderhoud en verzekering.

  Overwinteren-met-een-camper-5.webp

  Klaar om de winter te ontvluchten?

  Overwinteren met de camper is een avontuurlijke manier om de koude wintermaanden te ontvluchten. Of u nu kiest voor de zonnige stranden van Spanje, de charmante dorpjes in Portugal, de kunst en cultuur van Italië of de oude geschiedenis van Griekenland. Een camper biedt u de vrijheid om te verkennen en te genieten.

  Met de juiste planning en voorbereiding kan uw overwinteravontuur een onvergetelijke ervaring worden. Dus pak uw eigen camper of profiteer van onze overwinteractie. Tijdens de winter geven we namelijk overwinterkorting op onze huurcampers.